ESTOL DE TRAMUNTANA

SOLLER/MALLORCA

Agrupació Cultural i Folklòrica.

 

Fundada al Port de Sóller l'any 1981 , l'agrupació Estol de Tramuntana ofereix un mostruari de la roba, costums, música i ball de la nostra terra.

     L’associació cultural Estol de Tramuntana es va fundar al Port de Sóller (Mallorca), cap a l’any 1981. Aquest ambient mariner dels seus inicis va fer que el primer símbol que va tenir fou el pescador amb la seva xarxa.

    Des de llavors, i d’això ja fa més 25 anys, la nostra agrupació s’ha dedicat a la recuperació, conservació i promoció de tradicions, costums, balls, música, instruments, vestuari i llengua propis de l’illa de Mallorca.

    En el decurs dels anys hem procurat fomentar la música i balls mallorquins arreu de l’Illa mitjançant nombroses actuacions arreu de la mateixa. També hem volgut actuar d'ambaixadors d’aquestes danses i cançons actuant fora de Mallorca, viatjant a diferents punts de la geografia espanyola com ara Catalunya, Comunitat Murciana, Almeria, Galícia... o fora de les fronteres estatals a països com Anglaterra, França, Alemanya o l’antiga Unió Soviètica.

     Actualment el nostre grup el composam uns 30 balladors i uns 10 músics que acompanyen els balls amb flauta i tamborí, les “xeremies”, el llaüt, la bandúrria, la guitarra, el guitarró, el bombo i altres instruments de percussió típics de Mallorca. El fabioler, músic que toca  a la vegada la flauta i el tamborí, és ara el nostre símbol.

El nostre repertori es composa bàsicament de tres formes de ball popular; Jotes, Boleros i Fandangos, tots ells duits a Mallorca des de la Península els segles XVIII i XX, encara que adaptats a la nostra manera de ser i ballar durant els anys següents. Intentam també recuperar les Mateixes, la forma més antiga i típica del ball mallorquí.

Les peces que sonam, cantam i ballam són en gran part tradicionals, a vegades adaptades pel grup, encara que darrerament hem pogut incorporar algunes composicions dels nostres músicsEscolta el nostre CD

Com a forma de cel·lebrar el nostre 20è aniversari, ens engrescarem en la preparació del que ha estat el nostre primer CD: “Un ventall de cançons” que finalment poguerem presentar al public el mes de Maig de 2003.  

Un altre dels nostres principals objectius és conservar el vestuari típic mallorquí, intentant ser fidels al mateix mitjançant l’estudi de peces antigues i la confecció de noves. D’aquesta forma, cada menbre del grup té, com a mínim un vestit “de rústic” o de feina i un “de bo” que era el que s’emprava els diumenges o dies de festa, o com anava vestida la gent amb dobles que no havia de treballar. Totes aquestes peces de vestir són cosits a mà segons patrons tradicionals i sempre que és posible, realitzats amb teles antigues. No tenim cap vestit igual a l’altra, i això fa que la combinació de formes i colors faci més vistoses i riques les nostres actuacions.

 

    Si voleu adquirir el CD posau-vos en contacte amb aquesta web a través dels correus, o estoltramuntana@gmail.com

Vendes fins a exhaurir existències.

Gràcies a Tots .

ESCOLTA AQUÍ EL NOSTRE CD

Cançons incloses en el CD

estoltramuntana@gmail.com 

Copyright ©  Reservats tots els drets. Revisat el: 21-07-2014 16:06:06.